Kertu rumah tangga lan produk saniter China ngimpor lan ekspor ing taun 2020

Kertas kluwarga

ngimpor

Ing taun-taun pungkasan, volume impor pasar kertas rumah tangga China wis terus mudhun. Ing taun 2020, volume impor kertas kluwarga saben taun bakal mung 27.700 ton, nyuda 12,67% saka 2019. Tuwuh terus, jinis produk saya akeh, wis bisa nyukupi kabutuhane konsumen, impor kertas rumah tangga bakal terus njaga tingkat sing kurang.

Ing antarane kertas rumah tangga impor, kertas mentah isih dikuwasani, cacahe 74,44%. Nanging, jumlah impor mung sithik, lan pengaruh ing pasar domestik sithik.

Ekspor

Epidemi pneumonia mahkota anyar sing tiba-tiba ing taun 2020 wis mengaruhi penting kanggo kabeh lapisan masyarakat ing saindenging jagad. Peningkatan kesadaran higienitas lan keamanan konsumen nyebabake stimulasi konsumsi produk pembersih saben dina, kalebu kertas rumah tangga, sing uga ana ing impor kertas rumah tangga lan perdagangan ekspor. Statistik nuduhake manawa ekspor kertas rumah tangga China ing taun 2020 bakal 865.700 ton, tambah 11,12% taun-taun; nanging, nilai ekspor yaiku USD 2.25567 yuta, nyuda 13,30% saka taun sadurunge. Ekspor sakabèhé produk kertas rumah tangga nuduhake tren kenaikan volume lan rega mudhun, lan rata-rata rega ekspor mudhun 21,97% dibandhingake karo 2019.

Antarane makalah rumah tangga sing diekspor, volume ekspor kertas dhasar lan produk kertas toilet terus meningkat. Volume ekspor kertas dasar mundhak 19,55 persen wiwit taun 2019 dadi udakara 232.680 ton, lan volume ekspor kertas toilet meningkat 22,41% dadi udakara 333.470 ton. Kertas mentah nyumbang 26,88% ekspor kertas rumah tangga, paningkatan 1,9 poin persentase saka 24,98% ing taun 2019. Ekspor kertas toilet kalebu 38,52%, paningkatan 3,55 poin persentase saka 34,97% ing taun 2019. Sebab sing bisa ditindakake yaiku amarga pengaruhe epidemi kasebut, tuku panik kertas jamban ing negara manca ing wektu sing cendhak nyebabake ekspor produk kertas mentah lan kertas toilet, dene ekspor sapu tangan, jaringan wajah, taplak meja, lan serbet kertas wis nuduhake tren ambruk ing volume lan rega.

AS minangka salah sawijining eksportir utama produk kertas rumah tangga China. Wiwit perang perdagangan Sino-AS, volume kertas rumah tangga sing diekspor saka China menyang Amerika Serikat mudhun kanthi signifikan. Volume total kertas rumah tangga sing diekspor menyang Amerika Serikat ing taun 2020 udakara 132.400 ton, sing luwih dhuwur tinimbang sing kasebut. Ing 2019, paningkatan sithik 10959.944t. Kertas jaringan sing diekspor menyang Amerika Serikat ing taun 2020 nyumbang 15,20% saka total ekspor jaringan Tiongkok (15,59% saka total ekspor ing taun 2019 lan 21% saka total ekspor ing 2018), sing nomer telu ing volume ekspor.

Produk kebersihan

ngimpor

Ing taun 2020, total volume impor produk sanitasi sing nyerep yaiku 136.400 ton, saben taun mudhun 27,71%. Wiwit taun 2018, terus mudhun. Ing 2018 lan 2019, volume impor masing-masing 16,71% lan 11,10%. Produk impor isih didominasi popok bayi, cacahe 85,38% saka total volume impor. Kajaba iku, volume impor serbet / bantalan sanitary lan produk tampon wis mudhun kaping pisanan ing telung taun kepungkur, mudhun 1,77% saben taun. Volume impor mung sithik, nanging volume impor lan nilai impor saya mundhak.

Volume impor produk sanitasi sing nyerep saiki saya mudhun, nuduhake manawa popok bayi sing diproduksi ing China, produk higienis feminin, lan industri produk sanitasi nyerep liyane wis berkembang kanthi cepet, sing umume bisa nyukupi kabutuhane konsumen domestik. Kajaba iku, impor produk higienis nyerep umume nuduhake tren turun volume lan rega mundhak.

Ekspor

Sanajan industri kasebut kena epidemi, volume ekspor produk higienis serap bakal terus tuwuh ing taun 2020, mundhak dadi 7,74% saben taun dadi 947.900 ton, lan rega rata-rata produk uga mundhak. Ekspor sakabèhé produk higienis nyerep isih nuduhake tren pertumbuhan sing cukup apik.

Produk inkontinensia diwasa (kalebu bantalan hewan peliharaan) nyumbang 53,31% saka total volume ekspor. Ditututi karo produk popok bayi, kanthi jumlah 35,19% saka total volume ekspor, tujuan sing paling akeh diekspor kanggo produk popok bayi yaiku Filipina, Australia, Vietnam lan pasar liyane.

Ngilangke

Kena pengaruh epidemi kasebut, panjaluk konsumen kanggo produk pembersih pribadi saya mundhak, lan impor lan ekspor produk tisu basah wis nuduhake tren kenaikan volume lan rega.

Impor

Ing taun 2020, volume impor tisu basah diganti saka mudhun ing taun 2018 lan 2019 dadi mundhak 10,93%. Pangowahan volume impor tisu basah ing taun 2018 lan 2019 masing-masing -27,52% lan -4,91%. Total volume impor tisu basah ing taun 2020 yaiku 8811.231t, tambah 868.3t dibandhingake karo 2019.

Ekspor

Ing taun 2020, volume ekspor produk tisu basah mundhak 131,42%, lan nilai ekspor mundhak dadi 145,56%, kalorone uga tikel. Bisa dingerteni manawa nyebarake epidemi radang paru-paru makutha ing pasar luar negeri, mula ana panjaluk produk tisu basah sing luwih dhuwur. Produk tisu basah biasane diekspor menyang pasar AS, udakara udakara 267.300 ton, cacahe 46,62% saka total volume ekspor. Dibandhingake karo total tisu tisu udan sing diekspor menyang pasar AS ing taun 2019, total produk tisu basah tekan 70.600 ton, tambah 378,69% ing taun 2020.


Wektu kiriman: Apr-07-2021