Kain sing ora dirajut tanpa tenun

Ing pemahaman umum, kain tradisional ditenun. Jeneng kain sing ora ditenun iki mbingungake, apa pancen tenunan kudu ditenun?

news413

Kain sing ora ditenun uga diarani kain sing ora ditenun, yaiku kain sing ora usah dirajut utawa ditenun. Iki ora digawe kanthi tradisional kanthi ngrajut lan nyulam benang siji-siji, nanging kain sing dibentuk kanthi langsung ngiket serat kanthi cara fisik. Ing babagan proses produksi, kain non-tenunan langsung nggunakake chip polimer, serat cekak utawa filamen kanggo mbentuk serat liwat aliran udara utawa jaring mekanik, lan banjur dikuatake kanthi cara spunlacing, jarum dock utawa hot rolling, lan pungkasane nggawe kain sing ora ditenun sawise rampung Saka kain

Proses produksi kain sing ora ditenun bisa dipérang dadi langkah ing ngisor iki:

1. Nggabungake serat; 2. Serat dadi jaring; 3. Mbenakake jaring serat; 4. Nindakake perawatan panas; 5. Pungkasan, ngrampungake lan ngolah.

Miturut panyebab kain sing ora ditenun, bisa diklasifikasikake dadi:

Kain spunlace sing ora ditenun: Jet banyu alus tekanan dhuwur disemprotake menyang siji utawa luwih lapisan web serat kanggo njerat serat siji liyane, saengga bisa nguatake jaringan serat.

Kain non-tenunan sing ikatan panas: nambahake materi penguatan ikatan serat-serat utawa bubuk ing web serat, supaya web serat dipanaskan lan dilebur banjur digawe adhem kanggo nguatake menyang kain.

Kain non-tenunan sing bubur kanthi hawa: uga dikenal minangka kertas tanpa debu, kain tanpa tenunan sing nggawe kertas garing. Nggunakake teknologi sing dipasang ing udara kanggo ngonversi serat pulp kayu dadi serat tunggal, lan serat sing dipasang ing udara digunakake kanggo nggabungake serat ing sandiworo web banjur dikuatake dadi kain.

Kain sing ora ditenun teles: Bahan baku serat sing dilebokake ing medium banyu dibukak dadi serat tunggal, lan bahan baku serat sing beda-beda dicampur kanggo mbentuk slurry suspensi serat, sing diangkut menyang mekanisme pambentuk web, lan web gabungan menyang kain ing kahanan teles.

Kain tanpa tenunan Spunbond: Sawise polimer diekstrusi lan diulurake kanggo nggawe filamen terus-terusan, dilebokake ing jaring, lan jaring serat diikat utawa kanthi mekanis dikuatake dadi kain sing ora ditenun.

Kain sing dudu tenunan leleh: Langkah-langkah produksi yaiku polusi input-nyawiji serat ekstrusi-serat pendinginan-formasi net kanggo nambah kain

Kain tenunan tanpa jarum sing ditusuk jarum: Iki minangka kain tanpa tenunan garing, sing nggunakake efek tindikan jarum kanggo nguatake web sing alus dadi kain.

Kain tanpa tenunan sing dirajut: Iki minangka kain non-tenunan garing, sing nggunakake struktur gelembung sing rajutan warp kanggo nguatake web serat, lapisan benang, bahan non-tenunan (kayata lembaran plastik, lsp) utawa kombinasi kasebut kanggo nggawe kain sing ora ditenun.

Bahan baku serat sing dibutuhake kanggo nggawe kain sing ora dirajut amba banget, kayata katun, rami, wol, asbes, serat kaca, serat viscose (rayon) lan serat sintetis (kalebu nilon, poliester, akrilik, polivinil klorida, vinylon) Ngenteni ). Nanging saiki, kain sing ora ditenun ora digunakake maneh saka serat katun, lan serat liyane kayata rayon wis diganti.

news4131

Kain sing ora ditenun uga jinis anyar kanggo bahan sing ramah lingkungan, sing duwe ciri tahan lembab, ambegan, elastis, bobot entheng, ora gampang kobong, gampang bosok, ora beracun lan ora ngganggu, warna sing akeh, regane murah, didaur ulang, lsp., dadi lapangan aplikasi Jembar banget.

Ing antarane bahan industri, kain sing ora dirajut duwe karakteristik efisiensi filtrasi tinggi, insulasi, insulasi panas, resistensi asam, resistensi alkali, lan resistensi luh. Umume digunakake kanggo nggawe media filter, isolasi swara, isolasi listrik, kemasan, atap lan bahan abrasif, lsp. Ing industri kebutuhan saben dinane, bisa digunakake minangka bahan lapisan sandhangan, langsir, bahan dekorasi tembok, popok, tas travel, lsp. Ing produk medis lan kesehatan, bisa digunakake ing produksi gaun bedah, gaun pasien, topeng, sabuk sanitasi, lsp.


Wektu kiriman: Apr-13-2021