Taun edan industri non-anyaman global

Amarga kena pengaruh epidemi mahkota anyar ing taun 2020, umume industri ngalami periode outage, lan macem-macem kegiatan ekonomi sauntara mandheg. Ing kahanan kasebut, industri kain sing ora ditenun luwih rame tinimbang saiki. Minangka panjaluk kanggo produk kayatatisu disinfektanlan topeng wis tekan level sing durung pernah ana ing taun iki, laporan warta babagan akeh permintaan bahan substrat (bahan sing ditiup leleh) wis dadi ide utama, lan akeh wong sing krungu tembung anyar kanggo kain Spun sing pertama, mula wong-wong mulai mbayar luwih akeh manungsa waé kanggo peran penting bahan non-anyaman kanggo nglindhungi kesehatan masyarakat. 2020 bisa dadi taun sing ilang kanggo industri liyane, nanging kahanan iki ora cocog karo industri non-anyaman.

1. Nanggepi Covid-19, perusahaan nambah produksi utawa ngembangake ruang lingkup bisnis menyang pasar anyar

Wis luwih saka setahun kasus Covid-19 dilaporake kaping pisanan. Amarga virus kasebut mboko sithik nyebar saka Asia menyang Eropa lan pungkasane menyang Amerika Utara lan Selatan ing sawetara wulan pertama taun 2020, akeh industri ngalami penundaan utawa penutupan. Industri kain non-anyaman wis wiwit berkembang kanthi cepet. Akeh pasar kanggo layanan non tenunan (medis, kesehatan, sanitasi, tisu, lan liya-liyane) wis suwe diumumake minangka bisnis penting, lan ana panjaluk peralatan medis kayata panjaluk, topeng, lan alat pernapasan sing durung ana wates banget. Iki uga ateges manawa akeh perusahaan ing industri kasebut kudu nambah produksi utawa nggedhekake bisnis sing ana dadi pasar anyar. Miturut Jacob Holm, pabrikan kain spunlace Sontara, amarga panjaluk alat proteksi pribadi (PPE) mundhak ing wulan Mei, produksi bahan iki mundhak 65%. Jacob Holm wis nambah produksi kanthi ngilangi cacat ing sawetara jalur sing ana lan perbaikan liyane, lan ora suwe ngumumake manawa pabrik ekspansi global anyar bakal dibangun, sing bakal diwiwiti awal taun ngarep. DuPont (DuPont) wis pirang-pirang taun nyengkuyung produk tenunan Tyvek menyang pasar medis. Amarga coronavirus nyebabake panjaluk bahan medis, DuPont bakal ngirim bahan sing digunakake ing pasar konstruksi lan aplikasi liyane menyang pasar medis. Sanalika, ngumumake yen bakal ana ing Virginia. Negara kasebut nambah kapasitas produksi kanggo ngasilake produk proteksi medis kanthi luwih cepet. Saliyane industri non-anyaman, perusahaan liyane sing durung tradisional melu pasar medis lan PPR uga nindakake tindakan cepet kanggo memenuhi permintaan sing akeh disebabake dening virus mahkota anyar. Produsen produk khusus lan spesialisasi Johns Manville uga bakal nggunakake bahan cair sing diproduksi ing Michigan kanggo masker rai lan aplikasi topeng, lan nonwoven spunbond kanggo aplikasi medis ing South Carolina.

2. Produsen kain nonwoven sing ndhiseni industri kanggo nambah kapasitas produksi cair taun iki

Ing taun 2020, saklawasé 40 lini produksi lebur anyar direncanakake ditambahake ing Amerika Utara, lan 100 lini produksi anyar bisa ditambahake kanthi global. Ing wiwitan wabah kasebut, panyedhiya mesin meltblown Reifenhauser ngumumake yen bisa nyepetake wektu pangiriman garis leleh nganti 3,5 wulan, saengga menehi solusi sing cepet lan bisa dipercaya kanggo kekurangan topeng global. Grup Semono uga Sindhunata dadi sing paling penting ing ekspansi kapasitas sing nyawiji. Nalika ancaman virus makutha anyar ditemokake, Berry pancen wis nindakake langkah-langkah kanggo nambah kapasitas cair. Saiki, Berry ngembangake jalur produksi anyar ing Brasil, Amerika Serikat, China, Inggris lan Eropa. , Lan pungkasane bakal ngoperasikake sangang lini produksi cair ing saindenging jagad. Kaya Berry, umume produsen kain nonwoven utama ing dunya nambah kapasitas produksi sing meleleh taun iki. Lydall nambahake loro lini produksi ing Rochester, New Hampshire, lan siji lini produksi ing Prancis. Fitesa nyiyapake lini produksi anyar ing Italia, Jerman lan South Carolina; Sandler nandur modal ing Jerman; Mogul wis nambahake rong lini produksi lebur ing Turki; Freudenberg nambah garis produksi ing Jerman. Sanalika, sawetara perusahaan sing anyar ing lapangan nonwoven uga wis nandur modhal ing jalur produksi anyar. Perusahaan-perusahaan kasebut kalebu saka panyedhiya bahan baku multinasional nganti wiwitan independen cilik, nanging tujuane umume yaiku mbiyantu memenuhi permintaan global kanggo bahan topeng.

3. Produsen produk higienis nyerep nggedhekake orane bisnis kanggo produksi topeng

Kanggo mesthekake yen ana kapasitas produksi sing ora ditenun cukup kanggo nyukupi permintaan pasar topeng, perusahaan ing macem-macem pasar konsumen wis wiwit nambah produksi topeng. Amarga padha karo produksi topeng lan produk higienis nyerep, pabrikan popok lan produk higienis wanita dadi prioritas topeng konversi kasebut. Ing wulan April taun iki, P&G ngumumake bakal ngganti kapasitas produksi lan miwiti nggawe topeng ing meh sepuluh basis produksi ing saindenging jagad. CEO Procter & Gamble David Taylor ujar manawa produksi topeng diwiwiti ing China lan saiki berkembang menyang Amerika Utara, Eropa, Asia Pasifik, Timur Tengah lan Afrika. Saliyane Procter & Gamble, Swedia Essity ngumumake rencana ngasilake topeng kanggo pasar Swedia. Pakar kesehatan Amerika Selatan CMPC ngumumake yen bakal bisa ngasilake 18,5 yuta topeng saben wulan ing wektu kasebut. CMPC nambahake limang lini produksi topeng ing papat negara (Chili, Brasil, Peru lan Meksiko). Ing saben negara / wilayah, topeng bakal diwenehake menyang layanan kesehatan umum kanthi gratis. Ing wulan September, Ontex ngluncurake lini produksi kanthi kapasitas produksi taunan udakara 80 yuta topeng ing pabrik Eeklo ing Belgia. Wiwit wulan Agustus, lini produksi ngasilake 100.000 topeng saben dina.

4. Volume produksi tisu basah wis saya tambah, lan memenuhi permintaan pasar kanggo tisu basah isih ana tantangan

Ing taun iki, kanthi akeh permintaan tisu disinfektan lan terus ngenalake aplikasi tisu anyar ing industri, perawatan pribadi lan omah, investasi ing wilayah iki pancen kuwat. Ing taun 2020, loro pemroses kain nonwoven terkemuka ing dunya, Rockline Industries lan Nice-Pak, loro-lorone ngumumake bakal nambah operasi Amerika Utara kanthi signifikan. Ing wulan Agustus, Rockline ujar manawa bakal nggawe lini produksi tisu disinfeksi paling anyar sing regane udakara US $ 20 yuta ing Wisconsin. Miturut laporan, investasi iki meh bakal nambah kapasitas produksi perusahaan. Lini produksi anyar, sing diarani XC-105 Galaxy, bakal dadi salah sawijining jalur produksi desinfeksi wet weteng paling gedhe ing industri tisu basah merek pribadi. Ngarep bakal rampung ing pertengahan 2021. Kajaba iku, pabrikan tisu basah Nice-Pak ngumumake rencana dobel kapasitas produksi tisu disinfeksi ing pabrik Jonesboro. Nice-Pak ngganti rencana produksi pabrik dadi 24 jam saben dina, 7 dina seminggu rencana produksi, saengga ngembangake produksi. Sanajan akeh perusahaan sing nambah kapasitas produksi tisu basah, nanging isih ana tantangan nalika memenuhi permintaan pasar kanggo pembuangan desinfeksi. Ing wulan November, Clorox ngumumake paningkatan produksi lan kerja sama karo para pihak katelu. Sanajan udakara sak yuta paket tisu Clorox dikirim menyang toko saben dina, isih ora bisa memenuhi panjaluk kasebut.

5. Integrasi ing rantai pasokan industri kesehatan wis dadi gaya sing jelas

Ing taun-taun pungkasan, integrasi rantai pasokan industri kesehatan terus dilanjutake. Tren iki diwiwiti nalika Berry Plastics entuk Avintiv lan nggabungake nonwoven lan film, sing dadi rong komponen dhasar produk sanitasi. Nalika Berry entuk Clopay, pabrikan teknologi film sing bisa napas ing taun 2018, malah ngembangake aplikasi ing bidang film. Ing taun iki, pabrikan kain nonwoven liyane Fitesa uga nggedhekake bisnis film liwat akuisisi bisnis Filed Perawatan Pribadi Tredegar Corporation, kalebu basis produksi ing Terre Haute, Indiana, Kerkrade, Walanda, Rétság, Hongaria, Diadema, Brasil, lan Pune, India Akuisisi iki nguatake film Fitesa, bahan elastis lan bisnis laminasi.


Wektu kiriman: Apr-08-2021