Bahane mundhak. Apa popok, serbet sanitary lan tisu udan ora bakal nambah rega?

Amarga macem-macem sebab, rantai industri kimia mundhak banget, lan rega puluhan bahan baku kimia wis melambung. Industri produk sanitasi isih nyebabake taun iki lan kena pengaruh langsung.

Akeh pemasok bahan baku lan tambahan (kalebu polimer, spandeks, kain non-anyaman, lan liya-liyane) ing industri higienis sing ngumumake kenaikan rega. Alesan utama kenaikan yaiku kekurangan bahan baku hulu utawa kenaikan rega sing terus-terusan. Malah ana sing ujar sadurunge nggawe pesanan Kudu negosiasi maneh.

Akeh wong sing ngira-ngira: Harga hulu wis munggah, apa rega kenaikan surat saka pabrikan produk rampung bakal ketinggalan?

Ana kasunyatan babagan spekulasi iki. Pikirake babagan struktur lan bahan mentah popok, serbet, lan tisu basah.

Tisu basah biasane kain non-dirajut, dene popok lan serbet sanitary umume duwe telung komponen utama: lapisan permukaan, lapisan nyerep, lan lapisan ngisor. Struktur utama kasebut kalebu sawetara bahan baku kimia.

TMH (2)

1. lapisan permukaan: kenaikan rega kain sing ora ditenun

Kain sing ora dirajut ora mung bahan permukaan popok lan serbet kebersihan, nanging uga bahan utama kanggo tisu basah. Kain tanpa tenunan sing digunakake ing produk sanitasi sing bisa digunakake digawe saka serat kimia kalebu poliester, poliamida, poltetrafluoroethylene, polipropilena, serat karbon, lan serat kaca. Dilaporake manawa bahan kimia iki uga regane saya mundhak, mula rega kain sing ora ditenun mesthi bakal mundhak kanthi hulu, lan amarga padha, produk rampung produk sanitasi sing bisa digunakake uga bakal munggah.

TMH (3)

2. Lapisan nyerep: rega bahan SAP sing nyerep mundhak

SAP minangka komposisi bahan utama lapisan penyerap popok lan serbet kebersihan. Resin nyerep banyu makromolekul minangka polimer kanthi sifat nyerep banyu sing polimerisasi karo monomer hidrofilik. Monomer sing paling umum lan paling murah yaiku asam akrilik, lan propilena asale saka pecah minyak bumi. Rega minyak bumi wis munggah, lan rega asam akrilik Sawise mundhak, SAP bakal alami mundhak.

TMH (4)

3. Lapisan ngisor: paningkatan rega poliethelin bahan baku

Lapisan ngisor popok lan serbet kebersihan yaiku film komposit, sing kasusun saka film ngisor sing bisa dihirup lan kain sing ora ditenun. Dilaporake manawa film ngisor sing bisa dihirup yaiku film plastik sing digawe saka polietilen. (PE, salah sawijining jinis plastik utama, disintesis saka bahan polimer polietilen.) Lan etilena, minangka produk petrokimia sing umume digunakake, umume digunakake kanggo nggawe polietilen bahan baku plastik. Minyak mentah nuduhake tren munggah, lan biaya membran bernapas nggunakake poliethelin minangka bahan baku bisa mundhak nalika rega poliethelin mundhak.

TMH (4)

Peningkatan rega bahan baku mesthi bakal menehi tekanan marang pabrike produk rampung. Ing tekanan kasebut, ora ana luwih saka rong asil:

Salah sijine yaiku produsen produk sing wis rampung nyuda tuku bahan baku supaya bisa nyuda tekanan, sing nyuda kapasitas produksi popok;

Sing liyane yaiku pabrikan produk sing wis rampung duwe tekanan marang agen, pengecer lan konsumen.

Ing kasus kasebut, rega mundhak ing pungkasan eceran katon ora bisa dihindari.

Mesthi wae, ing ndhuwur mung ngira-ngira. Sawetara wong ngira yen kenaikan rega iki ora tetep, lan terminal isih duwe inventaris kanggo didhukung, lan kenaikan rega produk jadi bisa uga durung teka. Saiki, ora ana pabrikan produk sing wis rampung ngumumake kabar kenaikan rega.


Wektu kiriman: Apr-07-2021